Hoppa till huvudinnehåll

Digitala rutiner och flöden hos Eurest Nydalen

Karim Bouhadoun är kökschef på Eurests restaurang i Nydalen i Oslo och blev för två månader sedan utsedd till Årets GRESS-nett-användare för Eurest. Han har fått fart på restaurangen genom Eurests goda rutiner och Millums Menybank.

Av: Sofie Vatle 30.06.2022 13:31

karim3

Millum Procurement och särskilt Menybank är ovärderliga för mig.

Karim Bouchadoun

Kökschef på Eurest

Han har lång erfarenhet av att arbeta i kök, både som restaurangägare och som kökschef hos Eurest. De senaste fyra åren har han drivit Eurests restaurang i Nydalen.

Menybank underlättar mitt arbete enormt och skapar en känsla av trygghet. Utan den är det svårt att hinna med allt som ska göras under arbetsdagen. Det hade varit kris om systemet krånglat då och då.

Karim Bouchadoun

Millum Procurement och den inbyggda modulen Menybank är viktiga hjälpmedel på Eurest. Karim berättar att han får 4-veckorsmenyer skickade till sig från centralt håll. Därefter beställer han varor utifrån de rätter han av erfarenhet vet är mest populära.

Det är fantastiskt enkelt att Menybank automatiskt räknar ut allt jag behöver beställa. Vissa rätter vet jag inte säljer så bra, medan andra säljer bättre. Då justerar jag bara mängden i Menybank och vet med en gång hur mycket av varje ingrediens som jag behöver beställa. Det besparar mig mycket tid vid såväl planering som beställning.

Karim Bouchadoun

Karim är väldigt nöjd med de digital lösningarna och upplever att dessa gör hans arbetsdag både enklare och bättre.

Med dagens moderna menyer är det inte lätt att hålla kontrollen utan de bra verktygen från Millum. Du måste helt enkelt ha verktygen som tar hand om planering och inköp – så att du kan fokusera på att laga mat. Jag använder menybanken för att hålla ordning på menyer och recept.

Karim Bouhadoun

En annan fördel med att använda Millum Procurement är att jag alltid får rätt pris på alla varor varje gång. På det sättet har jag alltid full kontroll. Jag vill helt enkelt tacka Eurest för att de har valt ett så bra verktyg för oss och tacka Millum för att ni utvecklar det.

Karim Bouhadoun

Använder verktygen för att reducera matsvinn

För Karim börjar arbetet med att reducera matsvinnet redan när han loggar in i inköpsportalen. Han loggar in en gång i veckan för att lägga beställningarna.

Själva menyerna får jag från Eurest. Därefter går jag in i Menybank och justerar mängden för varje rätt utifrån säljerfarenhet. Jag lägger omkring 90 minuter på att beställa mat för hela veckan. Totalt är det sju rätter per dag och fem serveringsdagar – sammanlagt beställer jag till 35 rätter under loppet av 90 minuter!

Karim Bouhadoun

Karim förklarar att de vanligtvis har 700 matgäster per dag. Han har lagt mycket tid på att göra gästerna mer medvetna om matsvinn.

Jag vet ungefär vilka rätter de gillar och hur mycket mat som behöver tillagas varje dag. Så jag beräknar mängden utifrån matgästernas smak. Dessutom är vi noga med att laga små mängder av allt så att vi aldrig får för mycket mat över. Gästerna vet att om det är slut på ett soppalternativ, så finns det ett annat att välja på. På detta sätt bidrar både de anställda och gästerna till att reducera matsvinnet.

Karim Bouhadoun

De har även infört en egen variant av ”Too Good To Go”, där dagens matrester säljs till ett mycket reducerat pris.

Det är strålande. På så sätt kan vi sälja de matrester vi annars hade behövt bokföra som svinn och kasta.

Karim Bouhadoun

Viktigt att ha koll på lagerhållningen

Det är oftast Karim själv som tar emot varorna när de kommer. För honom är det en viktig del av arbetsprocessen och gör att han får bra koll på lagerstatusen.

Det är väldigt viktigt för mig att arbeta ”hands on” med varorna. Det gör det möjligt för mig att hålla koll på lagerhållningen. Dessutom är det ju skönt att kunna vara till lite nytta för alla dessa duktiga kockar.

Karim Bouhadoun

Han påpekar att de har inventering varje månad, men genom att själv bära in alla varor och flera gånger per dag hämta varor från lagret, får han en bra överblick över vad som finns och vad som behöver beställas.

Det blir lättare att göra beställningar samtidigt som jag får bättre koll på lagerstatusen. Det viktiga är att aldrig köpa mer än vad du behöver om du ska uppnå målen för mindre matsvinn.

Karim Bouhadoun