Hoppa till huvudinnehåll

Fem goda skäl att använda inköpslistor

Vi rekommenderar dig att använda inköpslistor. Här följer fem goda skäl.

Av: Sofie Vatle 06.07.2022 11:52

bladdisk

1. Du använder minimalt med tid vid beställning av varor

Har du gjort inköpslistor på förhand, behöver du bara fylla i det antal du önskar beställa och sedan skicka iväg beställningen. Om du beställer lika stor mängd av en vara varje gång, kan du även lägga in ett beställningsantal som standard. Kan det bli enklare?

2. Du kan ha olika inköpslistor för olika ändmål

Om du brukar beställa olika varor på olika dagar, kan du göra en inköpslista för varje ändamål eller dag. Förslagsvis en inköpslista för dagliga inköp av färskvaror och en annan lista för köksporslin och köksredskap som kanske bara beställs någon gång om året. På så vis blir det enkelt att göra rätt beställning, även om det var länge sedan en viss beställning gjordes.

3. Det är enkelt att ändra eller ta bort produkter

Om du byter leverantör när det gäller en viss produkt eller om någon produkt utgår ur sortimentet, är det enkelt att ändra eller ta bort produkten överallt i alla inköpslistor, samtidigt.

4. Du kan göra en kollega glad genom att dela inköpslistan

Om du har gjort en inköpslista som flera personer skulle kunna ha nytta av, kan du enkelt dela inköpslistan med dina kollegor. Välj «Ändra rättigheter» på din inköpslista och dela sedan inköpslistan med dina kollegor. De personer som du delat din inköpslista med kommer då att hitta den under «Gemensamma inköpslistor». Det är dock fortsatt endast du som kan göra ändringar i din inköpslista.

5. Du kan använda inköpslistan när du gör en inventering

Varför inte göra inventering utifrån en inköpslista? Här finns med största sannolikhet alla varor som du brukar beställa. Om du har grupperat inköpslistorna utifrån lager eller inventeringsområde, blir det ännu enklare. Läs mer om hur du kan gruppera inköpslistor.